LŐCSE

A várost a legnagyobb középkori művész, lőcsei Pál Mester kézjegye határozza meg.

Lőcse városa a Szepesi vár közelében fekszik, sajátos hangulatával, kivételes helyszíneivel bizonyára minden látogatót rabul ejt. A gyönyörű történelmi városközpontot középkori várfalak veszik körül, amelyek szinte teljesen fennmaradtak, az eredetileg 15 bástya közül hat ma is áll. A várfalak hossza meghaladja a 2 kilométert.
Lőcse körülbelül 20 kilométerre nyugatra fekszik egy másik jelentős szepesi helyszíntől – a Szepesi-vár és környéke), amellyel egy bejegyzésben közösen szerepel az UNESCO Világörökségi Listáján. A város lakosainak száma megközelítőleg 15 000 lakos.
Lőcse, a látványos királyi város.
A város felett magasodó Mária-hegy minden évben búcsút tartanak, 1995-ben Szent II. János Pál pápa is itt járt.
A lőcsei Szent Jakab-templomban 14 gótikus és reneszánsz oltár található, ami egyedülálló az egész világon.
A Szent Jakab-templom tornya 2016-tól a nyilvánosság számára is látogatható.
A templom a XIV. században épült és a kassai Szent Erzsébet-székesegyház után a második legnagyobb Szlovákiában. Európai szinten is különleges a belsejében látható 14 gótikus és reneszánsz oltár. Saját, jobbára eredeti helyükön megőrzött gótikus oltárokkal Európában csak Lőcse és Bártfa városa büszkélkedhet. Még a világ legnagyobb képtárai sem láthatunk ennyi gótikus oltárt. A templomot 2015-ben Bazilika minorrá avatták. A Szent Jakab-templom legszembetűnőbb eleme a világ legmagasabb, késő gótikus faoltára, melynek magassága 18,62 m – ez a Szent Jakab-oltár. A világhírű Pál Mester kivételes alkotásáról van szó, aki 1500-at követően Lőcsén tevékenykedett, fafaragó műhelye is volt a városban. A lőcsei mester művei mind kivitelezésükben, mind pedig terjedelmükben lenyűgözőek, Szlovákia-szerte megtalálhatók, a Szepességen kívül Sáros-, Gömör- és Liptó-megyékben.

Virtuális túra

Hasznos információk a
Košice Region mobilalkalmazással
Nézze meg, mások hogyan beszélnek Kassa régióról az TripAdvisor.
TripAdvisor: Olvassa el véleményeit, hasonlítsa össze az árakat és foglaljon le.
Lőcse
70
min
90
km Kassai
ÜZEMELÉSI IDŐ
Hónap
Lecke
október – április
hétfő - péntek 8.30 - 16.30 h
május – szeptember
hétfő – vasárnap 9.00 - 17.00 h
BELÉPŐDÍJ
Típus
Az ár
-
-
KAPCSOLATBA LÉPNI
Lőcse Város Információs Irodája /Informačná kancelária mesta Levoča/

Námestie Majstra Pavla 58, Levoča 054 01

tel.: +421 53/ 451 3763
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram